Welcome to Jabatan Perkhidmatan Pembetungan   Click to listen highlighted text! Welcome to Jabatan Perkhidmatan Pembetungan
bahasa:

Sample Data-Articles

Greater Kuala Lumpur / Klang Valley (GKL / KV) merupakan salah satu daripada 12 NKEA di bawah Program Transformasi Ekonomi (ETP). Matlamat NKEA ini adalah untuk mengubah Greater Kuala Lumpur / Klang Valley ke dalam 20 teratas metropolis yang paling sesuai didiami di peringkat global dan 20 teratas dari segi pertumbuhan ekonomi.

Untuk mencapai matlamat ini, GKL / KV mengenal pasti sembilan (9) Entry Point Projects (EPP) dan tiga (3) Business Opportunities (BO) untuk menjadi pemangkin kepada usaha-usaha ke arah mencapai matlamat GKL / KV. Jawatankuasa PEMANDU Greater Kuala Lumpur / Klang Valley (Steering Committee) telah ditubuhkan pada bulan Oktober 2010 di bawah kepimpinan Menteri Wilayah Persekutuan untuk memberi panduan serta hala tuju strategik untuk memastikan kejayaan dan keberkesanan pelaksanaan projek – projek ini .

Jabatan Perkhidmatan Pembetungan telah dipertanggungjawabkan untuk melaksanakan sebahagian besar projek – projek di bawah EPP5 dan BO3 secara khususnya.

SistemAduan

Untuk membuat sebarang aduan, sila klik di sini.

PAUTAN
Pengumuman :
Selamat Datang ke Laman Web JPP
Isnin 22nd Oktober 2018 10:36:46 AM
 logo kettha  PEMANDU  pantai2 span   jbapng doe mampu msc mygov  indahwater PRESTARIANG logo 200317
Hakcipta Terpelihara © 2013 Jabatan Perkhidmatan Pembetungan (JPP)
l Tarikh Kemaskini: 22/10/ 2018

blueyellowgreenred

A- A A+

Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | w3c | Bantuan | Peta Laman   

rss facebook twitter youtube qrcode.png

Paparan terbaik dengan resolusi 1280 x 1024 menggunakan pelayar firefoxchromeexplorersafariopera
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech